上傳資料 賺現金
4合1必刷11(解析版)-高一英語主題語境+策略運用+素養提升4合1必刷題
教案
4合1必刷11(解析版)-高一英語主題語境+策略運用+素養提升4合1必刷題01
4合1必刷11(解析版)-高一英語主題語境+策略運用+素養提升4合1必刷題02
4合1必刷11(解析版)-高一英語主題語境+策略運用+素養提升4合1必刷題03
4合1必刷11(解析版)-高一英語主題語境+策略運用+素養提升4合1必刷題04
4合1必刷11(解析版)-高一英語主題語境+策略運用+素養提升4合1必刷題05
還剩14頁未讀, 繼續閱讀
下載需要5學貝
免費下載這份資料?
加入資料籃8.5折
立即下載

高中英語人教版 (2019)必修 第二冊Unit 4 History and traditions教案

展開
這是一份高中英語人教版 (2019)必修 第二冊Unit 4 History and traditions教案,共19頁。教案主要包含了策略學習,素養提升等內容,歡迎下載使用。

【策略學習】
首段末尾句與未完待續的句子
在“總——分”結構的文章中,首段的末尾句,往往起到總起作用,引領下文。所選答案的語句通常為:“Fllwing is the advice n hw t...”“Here are a few tips t...” “The fllwing steps may help yu...”,而下文內容正是這些advice,tips,steps的具體內容。
【典例】 (2018·浙江6月卷片段)
Mving int a new hme in a new neighbrhd is an exciting experience.Of curse,yu want t make sure that yu becme an accepted and valuable part f yur new neighbrhd.The easiest way t accmplish this is t make sure yu cnduct yurself as a gd neighbr shuld.__31__
Perhaps ne f the mst imprtant things yu can d as a gd neighbr is t keep yur prperty (房產) neat,clean,and in gd repair...
E. Shuld yu cme acrss waste paper thrwn ut f a passing car,pick it up.
F. Peple tend t take pride in keeping everything in their street fresh and inviting.
G. Here are a few tips t help yu win ver everyne in the neighbrhd quickly.
【分析】 第一段講如果你想成為鄰居中一個可以接受和有價值的部分,最簡單的方法就是確保你的行為舉止像一個好鄰居應該有的。下文介紹了幾種具體做法,故選G項“這里有一些技巧,可以幫助你迅速贏得鄰居的信賴”,承上啟下。
此外,如果設空處后面是逗號,則該處填入的句子應為“未完待續”的句子,這些句子往往是從句或是主句;如果設空處前面是逗號,則該處填入的句子的首字母應為小寫(專有名詞除外)。我們可以據此來迅速鎖定選擇范圍。
【典例】 (2020·全國卷Ⅱ片段)
In Asia,messaging platfrms are grwing rapidly,with users in the hundreds f millins,bth at wrk and spreading__glbally.It’s been reprted that 76 percent f emplyees in sme western cuntries are using emjis at wrk.
Written cmmunicatins can ften read as cld and dull.Using emjis can add humr and feeling,keeping intentin clear.__37__,encuraging better and mre frequent cmmunicatin.
A. Messages with emjis feel mre cnversatinal
B. Even a frmal email can seem cld and unfriendly
C. Sending smiling faces t clleagues may seem strange
【分析】 設空處后為逗號可知,這個設空處應填入不完整的句子。上文講“Written cmmunicatins can ften read as cld and dull.Using emjis can add humr and feeling,keeping intentin clear.”,談到了在書面交流中使用表情符號的好處,故結合選項可知,A項符合語境。
【素養提升】
一、閱讀選擇
1
While yu visit the happiest place n earth, hpe yu dn't hear these tw phrases-r the tur might be abut t turn int an unpleasant situatin.
Disney Wrld and Disneyland are well-knwn fr being the happiest places in the wrld, but smetimes, sme bad things happen. When they d, staff have cde wrds(暗語)t let ther staff knw what has taken place withut destrying yur perfectly happy day with terrible details.
Accrding t the New Yrk Pst, ne f the cde wrds yu can hear a wrker say at Disney Wrld is "White Pwder Alert", which means that guest has brught the ashes(骨灰)f dead relatives in rder t make the happiest place n earth their final resting place. Accrding t Susan Veness, authr f Walt Disney Wrld Hacks, this mst cmmnly happens n the Haunted Mansin. This is illegal and can get thse with ashes refused frm Disney frever.
The secnd Disney cde wrd yu never want t hear is "E-stp." This ne is a bit straighter and isn't used just fr Disney. In rder t remain as perfectly clear in an emergency situatin as pssible, wrkers in mst amusement parks use the same phrase. It means "Emergency Stp". If ride must be shut dwn due t sanitary(衛生的)issue-like smene getting sick r puring ashes-r a safety issue, an E-stp is called and the ride is quickly shut dwn while park fficials decide if the ride shuld be evacuated(疏散)immediately r simply paused fr repair.
N matter what cde wrds are said, yu will never want t hear a Disney cast member use these wrds.
1. Why d staff in Disneyland use cde wrds?
A. They try t make turists have a gd day
B. They want t avid quarrels with turists
C. Cde wrds make cmmunicatin easier
D. Cde wrds help turists understand situatins better
2. What will happen if turists bring ashes f the dead t Disneyland?
A. Susan Veness will criticize them seriusly
B. Disneyland will refuse them a visit frever
C. They will be driven t the Haunted Mansin
D. They will get n place t rest in Disneyland
3. Hw is "E-stp" different frm "White Pwder Alert"?
A. It is used nt nly in DisneylandB. It isn't used in dangerus situatin
C. It is mre difficult t understandD. It describes a mre terrible situatin
4. What is the text mainly abut?
A. Attractive and magical DisneyB. Sme emergency cases in Disney
C. Tips fr having a gd time in DisneyD. Tw unwelcme cde wrds in Disney
【答案】1. A 2. B 3. A 4. D
【解析】本文是一篇說明文。文章講述的在迪士尼,希望你不要聽到那兩個不受歡迎的暗語,否則你的快樂旅行會變得很糟糕。
1. 推理判斷題。根據第二段“When they d, staff have cde wrds(暗語)t let ther staff knw what has taken place withut destrying yur perfectly happy day with terrible details.(當他們這樣做的時候,工作人員會用暗語讓其他工作人員知道發生了什么,而不會用可怕的細節破壞你完美快樂的一天。)”可知迪士尼工作人員使用暗語的目的是避免某些糟心事破壞游客的快樂時光。故選A項。
2. 細節理解題。根據第三段“This is illegal and can get thse with ashes refused frm Disney frever.(這是違法的,帶骨灰者會終生無法進入迪士尼。)”可知將骨灰帶到迪士尼是違法的,會讓你終生無法再次進入迪士尼。故選B項。
3. 細節理解題。根據第四段“The secnd Disney cde wrd yu never want t hear is "E-stp." This ne is a bit straighter and isn't used just fr Disney. (第二個你永遠不想聽到的迪斯尼密碼詞是“E-stp”。這個詞更直截了當一些,不只是迪斯尼的專用詞。)”可知"E-stp"這個暗語更加直白,且不是只在迪士尼被使用。故選A項。
4. 主旨大意題。根據第一段“While yu visit the happiest place n earth, hpe yu dn't hear these tw phrases-r the tur might be abut t turn int an unpleasant situatin.(當你游覽地球上最快樂的地方時,希望你不要聽到這兩個短語,否則旅行可能會變成一個不愉快的情況。)”結合下文對這兩個暗語的介紹可知,本文介紹了兩個在迪士尼不受歡迎的暗語。故選D項。
2
Walt Disney is trying t make parents’ wallets pen a little wider fr that vacatin visit t the theme park. The Magic Kingdm Park, ne f Disney’s theme parks near Orland is nw charging $99 fr a ne-day park pass. It is an increase f $4 that cmes just eight mnths after the last price increase.
Behind the rising tickets prices is a small wrld f supply and demand. Peple keep flding int Disney’s US theme parks. The cmpany reprted a 16 percent increase perating incme, t $65 millin, fr the past three mnths at its theme parks. Last year in Disney, theme park incme rse by 17 percent, t $2.2 billin.
“If yu think Disney Wrld has gt t expensive, dn’t bther cmplaining,” Rbert Niles,editr f Theme Park Insider, and a frmer Magic Kingdm Park emplyee, wrte in his website. “Disney is lking at the number peple wh visit its theme parks when setting prices, nt peple cmplaining nline.”
Disney’s pricing strategy is designed t drive sales f its multiday(多天的)park passes, which lwer the per-day cst. A three-day pass runs t $91.34 per day; a five-day pass csts $60.80 per day. Tgether with the htel and meals, a Disney vacatin can becme unbelievably expensive fr a family. But while the cst f single-day tickets has gne up by mre than 41 percent since 2005, Disney has greatly cut the price fr lnger stays. The price f a fur-day pass fell by nearly $200 between 2004 and 2013.
Still, an extra $4 r $20 here and there des nt bther mst peple cnsidering a trip t Disney theme park. Disney is ne f the majr things nearly every American family can agree n, s f curse they can get away with this.” says Jasn Cchran, authr f Easy Guide t Walt Disney Wrld and Orland.
5. What d we knw abut the ne-day park pass in Magic Kingdm Park?
A. It was $95 in the past eight mnths.B. It usually increases by $4 each time.
C. It is the last time t increase it.D. It usually changes nce a year.
6. Accrding t Rbert Niles, when setting prices, Disney mainly cnsiders ___________.
A. hw great its service can be.B. whether peple can accept them r nt.
C. whether peple will cmplain abut them.D. hw many peple visit its theme parks.
7. It can be inferred frm the last paragraph that the price increases will ____________.
A. nt make the Disney theme parks becme mre ppular.
B. nt prevent peple frm visiting the Disney theme parks.
C. bther mst peple frm visiting the Disney theme parks.
D. make it hard fr peple t decide whether t visit a Disney theme park.
【答案】5. A 6. D 7. B
【解析】這是一篇新聞報道。文章主要講述了關于迪士尼主題樂園門票提價的事件,根據官方透露迪士尼在定價時考慮的是參觀其主題公園的人數,而提價似乎并不影響人們到迪士尼游玩的熱情。
5. 細節理解題。根據文章第一段內容“The Magic Kingdm Park, ne f Disney’s theme parks near Orland is nw charging $99 fr a ne-day park pass. It is an increase f $4 that cmes just eight mnths after the last price increase.”可知,奧蘭多附近的迪士尼主題公園之一——魔法王國公園(Magic Kingdm Park)現在的一天門票售價為99美元。此次提價4美元,距離上次提價僅8個月。由此可知,在過去的8個月,門票售價應是$99-$4=$95。故選A項。
6. 細節理解題。根據文章第三段內容“Disney is lking at the number peple wh visit its theme parks when setting prices, nt peple cmplaining nline.”可知,迪士尼在定價時考慮的是參觀其主題公園的人數。故選D項。
7. 推理判斷題。根據文章最后一段內容“Still, an extra $4 r $20 here and there des nt bther mst peple cnsidering a trip t Disney theme park.(盡管如此,對大多數考慮去迪士尼主題公園旅行的人來說,在這里或那里多花4美元或20美元并不會讓他們煩惱。)”可推知,提價并不會阻止人們參觀迪斯尼主題公園。故選B項。
3
Yu can find hundreds f free cmedy mvies nline, saving yur mney, as well as the truble f ging ut t rent a DVD r visit a mvie theater.
Free Cmedies at Ppcrnflix
Ppcrnflix is a legal website where yu can watch fill-length streaming mvies in bth the U. S. and Canada. Yu'll see lts f actrs and actresses yu’ll recgnize here in sme mvies yu've heard f and sme yu haven’t. Yu dn' t need t register, s yu'll be enjying yur chsen mvies r TV shws in secnds. Hwever, this vide streaming service is ad-supprted, s yu will have t sit thrugh a few cmmercial breaks during yur mvie.
Free Cmedy Mvies at Tubi TV
Thusands f free mvies and TV shws are available thrugh Tubi TV, and they can all be viewed n a number f mbile devices in additin t a cmputer. There’s als a whle sectin at Tubi TV that’s just fr cmedy vides. Sme mvies require yu t lg in t view them, but registratin is free and nly takes a few mments.
Hulu's Free Cmedy Mvies
Hulu has the best selectin f free cmedy mvies that yu can watch nline night nw. Yu can lk thrugh newly added cmedies r the mst ppular nes frm tday, this week, this mnth, r all time. Hulu als has a huge cllectin f funny free TV shws and mvies available but yu'll have t watch advertisements placed like cmmercials thrughut the shws r mvies yu are viewing.
Classic Cinema Online’s Cmedies
Dzens f free classic cmedies are available frm Classic Cinema Online. What really makes Classic Cinema unique frm the rest is its rather large selectin f silent films, while there' re nly Classic a large handful f mvies at Classic Cinema Online, if yu lve classic and silent mvies, yu really need t check it ut.
8. What can we learn abut Free Cmedies at Ppcrnflix?
A. Its mvies are all ppular.B. N registratin is required.
C. It has a whle sectin f cmedy vides.D. Its mvies can be watched anywhere.
9. What des Hulu' s Free Cmedy Mvies ffer apart frm free cmedy mvies?
A. Funny free TV shws.B. Free-bks.
C. Science fictin.D. Actin mvie.
10. What makes Classic Cinema Online's Cmedies stand ut frm the rest?
A. Dzens f free classic cmedies.B. A large selectin f silent films.
C. Rather fine vide quality.D. The best selectin f mvies.
【答案】8. B 9. A 10. B
【解析】這是一篇應用文。文章介紹了幾個可以在線看免費電影的網站以及它們各自的特色。
8. 細節理解題。根據Free Cmedies at Ppcrnflix部分關鍵句“Yu dn' t need t register, s yu'll be enjying yur chsen mvies r TV shws in secnds.”可知,在這里你不需要注冊,你可以在幾秒鐘內欣賞你所選擇的電影或電視節目。故選B項。
9. 細節理解題。根據Hulu' s Free Cmedy Mvies部分關鍵句“Hulu als has a huge cllectin f funny free TV shws”可知,在這里有大量的有趣的免費的電視節目可以觀看。故選A項。
10. 細節理解題。根據Classic Cinema Online's Cmedies部分關鍵句“What really makes Classic Cinema unique frm the rest is its rather large selectin f silent films”可知,真正使Classic Cinema與眾不同的是這里有大量的無聲電影可供選擇。故選B項。
4
The style f entertainment knwn as vaudeville began in the years fllwing the Civil War and increased in ppularity after 1900. Almst any kind f act culd be fund n stage -singers, musicians, acrbats, jugglers, cmics, magicians, and trained animals. Vaudeville acts travelled frm twn t twn, and entrepreneurs acrss the cuntry built magnificent new theaters t attract the best talent.
Vaudeville was a mney-making business that made many f the acts and theater wners rich. By 1928 abut tw millin peple a day attended perfrmances smewhere in the United States. The reasn vaudeville was s ppular was that it was affrdable, accessible, and apprpriate fr all ages. One did nt have t be rich t buy a ticket nr intellectual t enjy the shw. This frm f entertainment, mrever, was appsite fr the whle family. Mre “adult” acts were limited t anther frm f theater, called burlesque.
Vaudeville, like s many American businesses, fell n hard times after the crash f the stck market in 1929. By the end f the 1930s, vaudeville acts had been replaced by new frms f entertainment, including radi and mtin pictures. A number f artists wh entered shw business thrugh vaudeville went n t have lng careers in film, radi, and televisin.
11. Which f the fllwing CANNOT be included as a characteristic f vaudeville?
A. Being mixed.B. Being prfitable.C. Being ppular.D. Being cultivated.
12. Which f the fllwing wrds has the clsest meaning t the wrd “appsite ”underlined in Paragraph 2?
A. Natural.B. Suitable.C. Effective.D. Imprper.
13. Which f the fllwing statements is prbably NOT true abut vaudeville?
A. Vaudeville wuld have cntinued as a ppular frm f entertainment had it nt been fr the stck market crash f 1929.
B. Vaudeville was ppular because it was affrdable, accessible, and apprpriate fr all ages.
C. Almst every imaginable talent culd be brught t vaudeville at its peak time.
D. Vaudeville, a frm f theatrical entertainment, reached its height f ppularity in the 1920s.
【答案】11. D 12. B 13. A
【解析】這是一篇說明文。文章介紹了始于美國內戰后的幾年,并在1900年后開始流行起來的娛樂形式:雜耍表演。文章說明了雜耍的特點,以及歷史發展情況。
11. 細節理解題。根據第一段中Almst any kind f act culd be fund n stage -singers, musicians, acrbats, jugglers, cmics, magicians, and trained animals.可知幾乎任何一種表演都可以在舞臺上找到——歌手、音樂家、雜技演員、雜耍演員、漫畫、魔術師和訓練有素的動物。以及第二段中Vaudeville was a mney-making business that made many f the acts and theater wners rich. By 1928 abut tw millin peple a day attended perfrmances smewhere in the United States. The reasn vaudeville was s ppular was that it was affrdable, accessible, and apprpriate fr all ages.可知歌舞雜耍是一種賺錢的生意,許多演員和劇院老板因此致富。到1928年,每天大約有200萬人在美國某地觀看演出。歌舞雜耍如此受歡迎的原因是它的價格低廉,容易上手,適合所有年齡的人。由此可知雜耍表演的特點有參與的人員形形色色、賺錢的以及受歡迎,只有D選項“文雅的”不符合雜耍特點。故選D。
12. 詞義猜測題。根據第二段The reasn vaudeville was s ppular was that it was affrdable, accessible, and apprpriate fr all ages. One did nt have t be rich t buy a ticket nr intellectual t enjy the shw .可知,歌舞雜耍如此受歡迎的原因是它的價格低廉,容易購買,適合所有年齡的人。一個人不一定要有錢才能買票,也不一定要有智力才能欣賞演出。所以雜耍這種娛樂方式適合全家一起去看。所以根據上下文的語境可以判斷出,故劃線單詞意思為“適合的”。故選B。
13. 細節理解題。根據最后一段中By the end f the 1930s, vaudeville acts had been replaced by new frms f entertainment, including radi and mtin pictures.可知到20世紀30年代末,雜耍表演已經被包括廣播和電影在內的新娛樂形式所取代。由此可知,雜耍表演最終還是會被廣播和電影等娛樂形式所取代,股市崩盤只是一個起因,故A選項“如果不是1929年的股市崩盤,雜耍表演還會是一種流行的娛樂形式”表述不正確。故選A。
5
Once upn a time, tys didn’t flash. They never needed new batteries. They just sat there ding nthing…until a child came alng and unlcked the fun waiting in an rdinary marble(彈珠) r wden building blck.
But will future children want t play with such ld-fashined tys? Many experts hpe s. The American Specialty Ty Retailing Assciatin prvides kids with tys that “fcus n what the child can d, rather than what the ty can d.” Sme tys help kids develp imprtant skills. T many special functins make play mre abut the ty and less abut the child. In fact, electrnic tys culd actually slw dwn language develpment in babies, accrding t a 2016 study. The study fund that parents spke t their babies less when the child had a talking ty.
But nne f this means that technlgy and tys shuldn’t mix. Digital tys ffer ttally new ways t play. Rbtic tys may get kids t act as fellws. And augmented-reality tys cmbine vide games with real life. Imaginary things can mix with reality. Or real things can becme part f a virtual(虛擬) wrld. Play-Dh Tuch, fr example, allws kids t see creatures they’ve made ut f Play-Dh and play with them in a mbile game.
Perhaps stacking(堆疊) virtual blcks r playing with virtual marbles culd ffer the same srts f pen-ended experiences as the real-wrld variety. Besides, blcks and marbles culd change size, fly, r d any number f amazing things. And virtual tys culd adjust themselves t a player’s age and develpmental level. Fr example, as the child gets better at stacking, blcks culd change, increasing the challenge.
Digital r virtual tys are mst ppular tday. Wh knws if there will be a place fr ld-schl wden blcks?
14. Which f the fllwing best describes ld-fashined tys?
A. They are ppular with smart kids.
B. They are t cmplex t play with.
C. They are seen as envirnmentally friendly.
D. They are simple but beneficial t kids’ grwth.
15. The study in paragraph 2 is mentined t ________.
A. intrduce the functins f electrnic tys
B. shw the bad influence f electrnic tys
C. make mre parents buy ld-fashined tys
D. get children interested in ld-fashined tys
16. Accrding t the text, what can kids get frm tech tys?
A. Kids can enjy the cmpany f tech tys.
B. Tech tys can slve all real-life prblems fr kids.
C. Kids can realize it is n gd living in the virtual wrld.
D. Tech tys can give kids advice n their persnal develpment.
17. What is the authr’s attitude twards the future f ld-fashined tys?
A. Cnfident.B. Negative.
C. Hpeful.D. Uncertain.
【答案】14. D 15. B 16. A 17. D
【解析】這是一篇議論文。傳統玩具雖然簡單但對孩子的發展有益,電子玩具總體來說會影響孩子的語言發展,而高科技玩具能在很多方面滿足孩子的需求且對他們有益。
14. 推理判斷題。根據第一段中They just sat there ding nthing…until a child came alng and unlcked the fun waiting in an rdinary marble(彈珠) r wden building blck.可知,傳統玩具什么也不能做,它們等著孩子來發現一個普通彈珠或者積木的樂趣。由此推測傳統玩具雖然簡單但能夠讓孩子主動發現樂趣,對孩子的成長有益,故選D項。
15. 推理判斷題。根據第二段中T many special functins make play mre abut the ty and less abut the child. In fact, electrnic tys culd actually slw dwn language develpment in babies, accrding t a 2016 study.可知,太多的特殊功能使游戲更多的是關于玩具,而不是關于孩子。事實上,電子玩具會減緩嬰兒的語言發展。由此推測陳述本段的主要目的是給人們展示電子玩具的缺點。故選B項。
16. 細節理解題。根據第三段中Rbtic tys may get kids t act as fellws.可知,機器人玩具可以讓孩子成為同伴,即他們相互陪伴。故選A項。
17. 推理判斷題。根據最后一段中Wh knws if there will be a place fr ld-schl wden blcks?可知,作者也不知道將來還有沒有傳統玩具的一席之地。故推測他不確定傳統玩具的將來。故選D項。
二、七選五
Hw t Fly a Kite
When t fly, If the weather is gd, kites can be flwn at any time f the year. Check the wind pwer befre trying t fly yur kite.18. Kite flying is fun when yu fllw a few simple rules. Remember t chse a day t fly kites when there is the right amunt f wind.
19. The best places t fly kites are the beach, park, r an pen field where there are n trees, rads, pwer lines, buildings, r ther things that blck the wind.
Use a lng launch.20. One persn hlds the string spl(線軸)and anther hlds the kite a distance apart. Hld the kite in the air and let the wind launch it. This is called a lng launch. Yu shuld nt have t run t get kite int the air.
Wind directin. Flying kites can help yur children learn mre abut the wind.21. Help them lk fr signs that shw which way the wind is blwing by watching hair, yur breath in cld air, flags, tall grass, leaves n trees, r smke. Yu can als hld small pieces f grass r sand up and drp it. Anther way is t feel it n yur face.22.
A. Flight Cntrl.
B. Hw des a kite fly?
C. Chse the best lcatin.
D. Remember t always fly with the wind at yur back.
E.Ask hw yu knw which way the wind is blwing.
F.Kites dn't fly well when there is t little r t much wind.
G.Having smene t help get yur kite int the air is wnderful.
【答案】18. F 19. C 20. G 21. E 22. D
【解析】本文是說明文,介紹了如何放風箏。
1.前文“Check the wind pwer befre trying t fly yur kite.”(在放風箏之前,先檢查風力)中的wind pwer對應選項F中的“when there is t little r t much wind”,所以選項F(當風太小或太大時,風箏都飛得不好)切合文意。故選F。
2.根據后文“The best places t fly kites are the beach, park, r an pen field where there are n trees, rads, pwer lines, buildings, r ther things that blck the wind.”(放風箏最好的地方是海灘、公園,或者空曠的田野,那里沒有樹木、道路、電線、建筑物或其他阻擋風的東西)可知,此處是指選擇放風箏的最佳位置,所以選項C(選擇最好的位置)切合文意。故選C。
3.根據后文“One persn hlds the string spl(線軸)and anther hlds the kite a distance apart.”(一個人拿著線軸,另一個人把風箏分開一定距離)可知,此處是講讓一個人幫忙放風箏,所以選項G(有人幫你把風箏放上天空真是太好了)切合文意。故選G。
4.根據后文“Help them lk fr signs that shw which way the wind is blwing by watching hair, yur breath in cld air, flags, tall grass, leaves n trees, r smke. ”(通過觀察頭發、你在冷空氣中的呼吸、旗幟、高草、樹上的葉子或煙來幫助他們尋找風的方向)可知,此處是指觀察風向。所以選項E(問問你怎么知道風往哪個方向吹)切合文意。故選E。
5.根據前文“Anther way is t feel it n yur face.”(另一種方法是在臉上感受)可知,在確定了風向后,就要確定放風箏的方向,所以選項D(記住,永遠要乘風飛翔)切合文意。故選D。
三、語法填空
閱讀下面材料, 在空白處填入適當的內容(1個單詞)或括號內單詞的正確形式。
Zs are sme f the mst 23. (delight)places children, and even adults24. all ages lve t visit. Zs are mre than just a place f entertainment and educatin fr peple, but als a place25. animals are kept in safe enclsures. Zs allw us t enjy26. (view) animals, r we wuld have t make a trip t Africa t view them.
My first trip t the z27. (be) years ag during an elementary schl trip. That was the first time I 28. (find) myself clse t wild animals like tigers, lins, giraffes and zebras, The last time I visited the z was abut a year back when I tk my kids there. Children especially are interested in such animals n display and in terms f 29. (educatin) value, I wuld say that the trip was wrth every minute30. (spend). Hwever, there are sme f us wh feel that animals shuldn't be kept in enclsures is 31. frm f cruelty. But lking at it frm anther perspective, the same animals may nt survive this far had they been left n their wn in the wilderness because f the 32. (present) f their enemies.
【答案】
23. delightful
24. f
25. where
26. viewing
27. was
28. had fund
29. educatinal
30. spent
31. a
32. presence
【解析】這是一篇夾敘夾議文。作者講述了動物園的作用,自己去動物園的記憶和對關在動物園里動物的看法。
23. 考查形容詞。句意:動物園是孩子們,甚至是各個年齡段的成年人都喜歡去的最有趣的地方。根據名詞places可知此處要形容詞,根據句意表示“最有趣的地方”,用delightful“有趣的”。故填delightful。
24. 考查介詞。句意:動物園是孩子們,甚至是各個年齡段的成年人都喜歡去的最有趣的地方。f all ages“各個年齡段的”是固定短語。故填f。
25. 考查定語從句的關系詞。句意:動物園不僅僅是一個娛樂和教育人們的地方,也是一個把動物關在安全圍欄里的地方。此處是一個定語從句,先行詞是place,指地點,在定語從句中做地點狀語,因此要用關系副詞where。故填where。
26. 考查動名詞。句意:動物園讓我們可以觀賞動物,否則我們就得去非洲旅行才能觀賞它們。enjy ding sth.“喜歡做某事”,是用動名詞做enjy的賓語。故填viewing。
27. 考查時態。句意:我第一次去動物園是幾年前的一次小學旅行。此句主語是trip, 根據years ag可知時態應使用一般過去時。故填was。
28. 考查時態。句意:那是我第一次與老虎、獅子、長頸鹿和斑馬等野生動物近距離接觸。根據That was the first time與過去完成時搭配,可知此處謂語動詞要用過去完成時。故填had fund。
29. 考查形容詞。句意:孩子們對這些展出的動物特別感興趣,就教育價值而言,我想說,這次旅行每一分鐘都是值得的。修飾名詞value可知此處要用形容詞。故填educatinal。
30. 考查非謂語動詞。句意:孩子們對這些展出的動物特別感興趣,就教育價值而言,我想說,這次旅行每一分鐘都是值得的。根據spend與minute是動賓關系,可知應使用過去分詞作后置定語。故填spent。
31. 考查冠詞。句意:但從另一個角度來看,如果這些動物因為敵人的存在而獨自留在荒野中,它們可能活不了這么遠。a frm f“一種”,是固定搭配。故填a。
32. 考查名詞。句意:但從另一個角度來看,如果這些動物因為敵人的存在而獨自留在荒野中,它們可能活不了這么遠。根據冠詞the可知此處應使用名詞。故填presence。
四、完形填空
1
A friend f mine is a musician. He 33 seems t be learning new tunes, new 34 , and new ways f making music in cl ways. At the weekends, he 35 t g int Central Park in the center f Nagya during the daytime where lts f bands 36 . Sme f these bands are really gd, but sme f them are quite 37 . One f the reasns why my friend likes 38 all the bands is that they are 39 ! And as he says t me, '' 40 expensive things dn't necessarily mean that they're gd, free things dn't necessarily mean they have n 41 . Yu have t listen and lk yurself and 42 what is valuable fr yu. And 43 , as yu listen and lk, yu may learn different things.''
S my friend ges t the 44 every week when the weather is fine, and he says he learns 45 frm every single band! When he watches and listens t the really gd bands, he learns new cncerts (協奏曲) frm the 46 and cl rhythms frm the drummers. I guess that it's nt 47 that yu can learn a lt by watching 48 perfrmers. But what really 49 me are my friend's wrds — ''Yu can learn by watching and listening t the bad perfrmers, t. When I watch a bad perfrmer, I think t myself-ww, that's anther thing that I'm ging t 50 .''
S my friend makes 51 by learning frm bth gd and bad perfrmers. And he says he als finds 52 and pleasure in learning and imprving in ways that he never even imagined!
33. A. finallyB. quicklyC. seldmD. always
34. A. gamesB. systemsC. instrumentsD. languages
35. A. lvesB. wishesC. agreesD. affrds
36. A. cmpeteB. perfrmC. studyD. succeed
37. A. prB. shyC. unluckyD. fierce
38. A. frmingB. watchingC. inspiringD. training
39. A. rightB. familiarC. famusD. free
40. A. SinceB. FrC. WhileD. Unless
41. A. priceB. faultC. sulD. value
42. A. find utB. wait frC. bring utD. call fr
43. A. in shrtB. f curseC. at firstD. as usual
44. A. parkB. clubC. studiD. cinema
45. A. nthingB. anythingC. everythingD. smething
46. A. listenersB. learnersC. playersD. dancers
47. A. tuchingB. excitingC. surprisingD. satisfying
48. A. excellentB. strangeC. energeticD. amateur
49. A. embarrassesB. impressesC. cmfrtsD. cnvinces
50. A. cme up withB. get hld fC. lk dwn nD. get rid f
51. A. timeB. mneyC. prgressD. way
52. A. dutyB. funC. prideD. respect
【答案】33. D 34. C 35. A 36. B 37. A 38. B 39. D 40. C 41. D 42. A 43. B 44. A 45. D
46. C 47. C 48. A 49. B 50. D 51. C 52. B
【解析】這是一篇記敘文。文章講述作者一個做音樂的朋友,他喜歡去公園看各種街頭樂隊的免費演出,不論是演奏的好還是演奏的不好,都對他的創作產生了幫助。
33. 考查副詞詞義辨析。句意:他似乎總在學習新的曲調、新的樂器,以及用更酷的方式來創作音樂。A. finally最后;B. quickly快速地;C. seldm極少;D. always總是。根據下文S my friend ges t the _____12_____ every week when the weather is fine, and he says he learns _____13_____ frm every single band!可知,作者的朋友每周都要去公園聽音樂,故此處用“總是”符合語境,故選D項。
34. 考查名詞詞義辨析。句意:他似乎總在學習新的曲調、新的樂器,以及用更酷的方式來創作音樂。A. games游戲;B. systems系統;C. instruments器械;D. languages語言。根據前文A friend f mine is a musician.可知,此處用“樂器”符合語境,故選C項。
35. 考查動詞詞義辨析。句意:周末,他喜歡去Nagya的中央公園,那里有很多的樂隊表演。A. lves喜歡;B. wishes希望;C. agrees同意;D. affrds承擔得起。根據下文why my friend likes ____6____ all the bands可知,此處用“喜歡”符合語境,like和lve是同義詞復現,故選A項。
36. 考查動詞詞義辨析。句意:周末,他喜歡去Nagya的中央公園,那里有很多的樂隊表演。A. cmpete競賽;B. perfrm表演;C. study學習;D. succeed成功。根據下文Yu can learn by watching and listening t the bad perfrmers, t.可知,此處用“表演”符合語境,perfrm和perfrmer是原詞復現,故選B項。
37. 考查形容詞詞義辨析。句意:一些樂隊表演的很好,但是一些表演的很糟糕。A. pr糟糕的;B. shy害羞的;C. unlucky不幸的;D. fierce猛烈的。根據句意可知,上下文是轉折關系,故此處用“糟糕的”符合語境,gd和pr是反義詞復現,故選A項。
38. 考查動詞詞義辨析。句意:我朋友喜歡看所有樂隊表演的原因之一是他們都是免費的。A. frming形成;B. watching看;C. inspiring啟發;D. training訓練。根據下文And ____11____, as yu listen and lk, yu may learn different things.可知,此處用“看”符合語境,watch和lk是同義詞復現,故選B項。
39. 考查形容詞詞義辨析。句意:我朋友喜歡看所有樂隊表演的原因之一是他們都是免費的。A. right正確的;B. familiar熟悉的;C. famus著名的;D. free免費的。根據下文free things dn’t necessarily mean they have n ____9____.可知,此處用“免費的”符合語境,free是原詞復現,故選D項。
40. 考查連接詞辨析。句意:正如他對我說的:“昂貴的東西不一定意味著它們是好的,而免費的東西也不一定意味著它們沒有價值?!盇. Since因為,自從;B. Fr因為;C. While然而;D. Unless除非。結合句意可知,此處表兩種情況的對比,用“然而”符合語境,故選C項。
41. 考查名詞詞義辨析。句意:正如他對我說的:“昂貴的東西不一定意味著它們是好的,而免費的東西也不一定意味著它們沒有價值?!盇. price價格;B. fault錯誤;C. sul靈魂;D. value價值。結合上下文可知,此處是指免費的東西也有價值,且下文的what is valuable fr yu有暗示,value和valuable是原詞復現,故選D項。
42. 考查動詞短語辨析。句意:你需要自己聽,自己看看,然后找出什么對你是有價值的。A. find ut找出,查明;B. wait fr等待;C. bring ut出產;D. call fr需求。結合句意可知,此處是指通過看和聽找出對自己有用的東西,故選A項。
43. 考查副詞短語辨析。句意:當然,當你聽和看時,你可能學到不同的東西。A. in shrt簡言之;B. f curse當然;C. at first首先;D. as usual像往常一樣。結合上下文可知,此處是指不管是好的樂隊還是不好的樂隊,你都可以從中學到東西,故用“當然”符合語境,故選B項。
44. 考查名詞詞義辨析。句意:所以每周天氣好的時候,我的朋友都會去公園,他說他從每個樂隊那都學到了一些東西。A. park公園;B. club俱樂部;C. studi錄影棚;D. cinema電影院。根據上文g int Central Park in the center f Nagya可知,此處用“公園’符合語境,park是原詞復現,故選A項。
45. 考查代詞詞義辨析。句意:所以每周天氣好的時候,我的朋友都會去公園,他說他從每個樂隊那都學到了一些東西。A. nthing沒有什么;B. anything任何事物;C. everything每件事物;D. smething某物/事。結合上下文可知,此處是指作者的朋友從每個樂隊那兒都學到了一些東西,故選D項。
46. 考查名詞詞義辨析。句意:當看到和聽到好的樂隊時,他就從演員那兒學習新的協奏曲,從鼓手那兒學習很酷的節奏。A. listeners聽眾;B. learners學習者;C. players演員;D. dancers舞者。結合句意可知,此處是指作者的朋友從樂隊表演者那里學習新的協奏曲,故選C項。
47. 考查形容詞詞義辨析。句意:我猜,通過觀看優秀的表演,你可以學到很多東西,這并不意外。A. tuching令人感動的;B. exciting令人興奮的;C. surprising令人吃驚的,意外的;D. satisfying令人滿意的。結合句意可知,此處是指通過觀看優秀樂隊的表演學到東西,是一件意料之內的事情,故此處用“不意外”符合語境,故選C項。
48. 考查形容詞詞義辨析。句意:我猜,通過觀看優秀的表演,你可以學到很多東西,這并不意外。A. excellent優秀的;B. strange奇怪的;C. energetic有活力的;D. amateur業余的。根據上文When he watches and listens t the really gd bands,可知,此處用“優秀的”符合語境,really gd和excellent是同義詞復現,故選A項。
49. 考查動詞詞義辨析。句意:但讓我印象深刻的是我朋友的話——“通過看和聽,你也可以從糟糕的樂隊那里學到東西?!盇. embarrasses使尷尬;B. impresses使印象深刻;C. cmfrts安慰;D. cnvinces使相信。結合上下文可知,此處是指作者對朋友的這句話印象深刻,故選B項。
50. 考查動詞短語辨析。句意:當我觀看一個糟糕的表演者,我就會想“那又是一個我要丟棄的東西?!盇. cme up with想出;B. get hld f抓??;C. lk dwn n輕視;D. get rid f丟棄,擺脫。結合句意可知,此處是指作者的朋友學到了要丟棄的不好的東西,故選D項。
51. 考查名詞詞義辨析。句意:因此,我的朋友通過從好的和不好的樂隊學習,取得了進步。A. time時間;B. mney金錢;C. prgress進步;D. way方法。結合句意可知,此處考查短語make prgress“取得進步”,且下文的in learning and imprving也有暗示,imprve和make prgress是同義詞復現,故選C項。
52. 考查名詞詞義辨析。句意:他說通過用他不曾想象過的方法來學習和提高,他獲得了樂趣和快樂。A. duty職責;B. fun樂趣;C. pride驕傲;D. respect尊敬。根據句子結構可知,此處應選擇一個和pleasure感情色彩相同的詞,故選B項。
2
Recently I saw the same Cirque Du Sleil shw twice. At the first shw, my wife and I were 53 abut thirty rws back frm the stage, s it was nt easy t see the 54 n the faces f the perfrmers. 55 , what we were able t appreciate was the wnderful panrama(全景) f the 56 . At the secnd shw, we sat in the secnd rw, just a cuple f meters frm the stage and we culd 57 the perfrmers’ expressins carefully. Having seen the shw befre, we expected t see ur favrite 58 again.
We talked abut which f the tw shws we 59 mre and whether it was better t sit clser t the stage r 60 back. We agreed that bth shws were equal 61 their spectacle(場面) and enjyment, but frm tw ttally different perspectives(視角). In watching the shw fr the secnd time, ur 62 f the brilliance f Cirque Du Sleil shw was greatly deepened.
It 63 me that there are sme similarities between the 64 we had at the tw Cirque Du Sleil shws and what happens in ur everyday lives.
We ften make a decisin 65 n ur first impressins. Fr example, when we read a bk fr the first time, it is easy t believe that we have a 66 understanding f all that we have just read. Then if we read the bk again, we will 67 any ther imprtant things that we missed the first time.
While we ften dn’t have the 68 t cnsider an imprtant situatin fr a secnd time 69 we make a decisin, we shuld always try t make time t stand back and 70 things frm a distance away in rder t 71 a brader perspective. We wuld then be in a better psitin t make a mre 72 and cnsidered decisin abut the actin we shuld take.
53. A. mixed B. attached C. ccupied D. seated
54. A. expectatins B. expressins C. examinatins D. explanatins
55. A. Hwever B. Otherwise C. Meanwhile D. Therefre
56. A. hall B. perfrmance C. hst D. appearance
57. A. figure B. check C. bserve D. measure
58. A. parts B. turs C. styles D. stages
59. A. reflected B. trusted C. enjyed D. valued
60. A. deeper B. higher C. further D. lwer
61. A. in terms f B. in the cntrl f C. in favr f D. in the name f
62. A. explanatin B. cnnectin C. intrductin D. appreciatin
63. A. belnged t B. turned t C. related t D. ccurred t
64. A. experience B. preference C. intelligence D. exhibitin
65. A. fixed B. based C. fcused D. held
66. A. nrmal B. cmplete C. blind D. ppsite
67. A. avid B. ignre C. discver D. admit
68. A. way B. pwer C. energy D. pprtunity
69. A. after B. nce C. befre D. unless
70. A. view B. direct C. analyse D. remve
71. A. change B. gain C. lse D. cntrl
72. A. excited B. tuched C. prepared D. balanced
【答案】53. D 54. B 55. A 56. B 57. C 58. A 59. C 60. C 61. A 62. D 63. D 64. A 65. B 66. B 67. C 68. C 69. C 70. A71. B72. D
【解析】作者通過對兩次看同樣的馬戲團表演,從不同的角度觀看得到不同的經驗。從中得到了啟示:看馬戲表演與日常生活中的事情作決定有相同之處。我們在做決定前也應三思,更好地對我們應該采取的行動作出更為平衡和深思熟慮的決定。
53. 考查動詞辨析。從句意看是我和我妻子坐在舞臺前的三十排。be seated 某人坐于……故選D。
54. 考查句名詞辨析。因為離舞臺遠,所以不易看清臉上的面部表情(expressin)。expectatin期望; examinatin檢查,考試; explanatin解釋,說明。故選B。
55. 考查副詞。然而(hwever)我們所欣賞的就是表演的全景。從句意可看出是一種轉折關系。therwise 否則; meanwhile與此同時;therefre因此。故選A。
56. 考查名詞辨析。從句意可看出是表演的全景。Hall大廳;perfrmance 表演;hst主人 ; appearance表現。故選B項。
57.考查動詞辨析。第二次表演時我們坐在第二排,離舞臺只有幾米,我們可以觀察(bserve)到表演者認真的表情。
58. 考查名詞。以前看過這個表演,我們希望再次看見我們喜歡的那個角色。即選A項。
59. 考查動詞辨析。我們談論兩場表演中比較喜歡哪一個?
60. 考查副詞辨析。談論是否要坐得更近些或更遠些。從第9題后“從完全不同的角度”可判斷出是遠、近的對比。故選C。
61.考查介詞短語辨析。我們同意兩場表演就場面而言是一樣的。in terms f就……而言; in the cntrl f 在…..的控制下; in favr f支持,同意 ;in the name f以…的名義。
62. 考查名詞。在觀看第二場比賽時,我們更加欣賞太陽馬戲團的表演才華。即欣賞. 63. 63.考查固定句式。我突然覺得我們看的兩場表演的體驗和日常生活中所發生的事有很多相同之處。It ccurred t sb that 從句。某人突然想起/突然覺得……。belngt 屬于 ; turn t轉向,求助,變成;relat t有關。故選D。
64.考查名詞。由第11小題可知是體驗(experience)。
65. 考查動詞辨析。我們經常根據我們的第一印象做出決定。過去分詞作定語。be fixed n被固定在; be based n以……基礎,基于……; be fcused n專注于。(appreciatin)大大加深了。
66. 考查形容詞。比如說我們第一次讀一本書時很容易相信我們對所讀的東西完全理解了。nrmal正常的, 正規的; cmplete完全的,徹底的;blind瞎的; ppsite對立的,相對的。故選B。
67. 考查動詞辨析。那么如果我們再次讀這本書的話,我們將會發現(discver)我們第一次錯過了其它的重要的東西。avid 避免; ignre 忽略;admit承認。
68. 考查名詞辨析。盡管我們經常沒有精力(energy)第二次去考慮一個重要的情形。
69.考查介詞辨析。在做決定之前沒精力再考慮。所以選C。
70.考查動詞辨析。我們總是應該后退一步,遠距離地看(view)事情。
71. 考查動詞。目的是獲得(gain)一個廣闊的視野。
72. 考查形容詞。我們就能更好地對我們應該采取的行動作出更為平衡的和深思熟慮的決定。excited興奮的,激動的; 活躍的; tuched 感動的;prepared 事先準備好的,愿意的,期望的。
相關教案

人教版 (2019)必修 第二冊Unit 4 History and traditions教學設計: 這是一份人教版 (2019)必修 第二冊Unit 4 History and traditions教學設計,共11頁。教案主要包含了策略學習,素養提升等內容,歡迎下載使用。

英語必修 第二冊Unit 4 History and traditions教學設計: 這是一份英語必修 第二冊Unit 4 History and traditions教學設計,共23頁。教案主要包含了策略學習,素養提升等內容,歡迎下載使用。

高中英語Unit 4 History and traditions教案: 這是一份高中英語Unit 4 History and traditions教案,共19頁。教案主要包含了策略學習,素養提升等內容,歡迎下載使用。

免費資料下載額度不足,請先充值

每充值一元即可獲得5份免費資料下載額度

今日免費資料下載份數已用完,請明天再來。

充值學貝或者加入云校通,全網資料任意下。

提示

您所在的“深圳市第一中學”云校通為試用賬號,試用賬號每位老師每日最多可下載 10 份資料 (今日還可下載 0 份),請取消部分資料后重試或選擇從個人賬戶扣費下載。

您所在的“深深圳市第一中學”云校通為試用賬號,試用賬號每位老師每日最多可下載10份資料,您的當日額度已用完,請明天再來,或選擇從個人賬戶扣費下載。

您所在的“深圳市第一中學”云校通余額已不足,請提醒校管理員續費或選擇從個人賬戶扣費下載。

重新選擇
明天再來
個人賬戶下載
下載確認
您當前為云校通用戶,下載免費
下載需要:
本次下載:免費
賬戶余額:0 學貝
首次下載后15天內可免費重復下載
立即下載
  • 充值下載
  • 掃碼直接下載
  • 下載需要:0 學貝 賬戶剩余:0 學貝
    詳情
    學貝可用于下載教習網 400萬 精選資源 ,今日更新資源 4198
  • 詳情
    想免費下載此資料?完善資料,立得50學貝
    邀請好友助力,免費下載這份資料

    下載成功,按 Ctrl + Shift + J 查看文件保存位置

    若下載不成功,可重新下載,或查看資料下載幫助

    本次下載資源上傳者 [中學教育] 獲得現金收益 + 0.25元

    我也想賺收益

    95%的老師還下載了以下成套資源

    歡迎來到教習網

    • 400萬優選資源,讓備課更輕松
    • 600萬優選試題,支持自由組卷
    • 高質量可編輯,日均更新2000+
    • 百萬教師選擇,專業更值得信賴
    微信掃碼注冊
    qrcode

    微信掃碼,快速注冊

    注冊可領 50 學貝

    手機號注冊注冊可領 50 學貝
    手機號碼

    手機號格式錯誤

    手機驗證碼 獲取驗證碼

    手機驗證碼已經成功發送,5分鐘內有效

    設置密碼

    6-20個字符,數字、字母或符號

    注冊即視為同意教習網「注冊協議」「隱私條款」
    QQ注冊
    手機號注冊
    微信注冊

    注冊成功

    免費下載當前資料

    當前資料價值0元 下載需支付0學貝,您可以通過以下途徑免費下載

    方式一:邀請好友助力免費下載

    邀請 0 名好友關注我們即可免費下載

    微信掃一掃,將專屬邀請圖片發送給好友并關注我們,每任意邀請1人關注教習網即可獲得5學貝獎勵,獎勵秒到賬,多邀多得無上限,在個人中心可查看學貝明細

    方式二:上傳文檔換學貝免費下載

    上傳平時上課時使用的課件,教案,試卷資源換取學貝即可免費下載當前資料,還可獲取現金收益哦~了解詳情>>

    返回
    頂部
    亚洲精品第一国产综合_亚洲午夜理论中文字幕_丁香五月开心婷婷综合_欧美胖老太牲交大战